Gyakori kérdések a LED világításról

2015/04/24

 

Mik a környezeti előnyei a LED-es világításnak?

 

A teljes elektromos energia az országban, mintegy 22%-át használjuk világításra. Ezért a LED-es izzókra való átállás jelentős mértékben csökkentené a villamos energia fogyasztását. A fosszilis tüzelőanyagok elégetésével mérgező vegyi anyagok szabadulnak fel a légkörbe. Ez hozzájárul a romboló természeti jelenségek előidézéséhez, mint például a savas esőhöz és a globális felmelegedéshez.

 

Tehát a LED izzók használatával csökkenteni tudjuk az energiafelhasználást, a káros vegyi anyag kibocsátását, melyek a környezetbe kerülnek és felveszik a harcot a fenyegető éghajlatváltozás veszélyeivel szemben.

 

 

 

Milyen előnyei vannak a LED-es lámpáknak?

 

A LED-es izzók sokkal hatékonyabbak, mint a hagyományos izzók. A hagyományos izzók fényt állítanak elő egy vékony wolfram szál felmelegítésével. Ez egy nagy generációs probléma, mivel nagy hőtermeléssel jár, ami hatalmas energiapazarláshoz vezet. A LED lámpák esetében a félvezetőkön áthaladó elektromos áram hatékonyan, hőtermelés nélkül alakul át fényenergiává. 

Költséghatékony megoldást nyújthatnak az Ön számára, ha úgy dönt, hogy le szeretné cserélni a hagyományos izzóit LED-es izzókra. A közhiedelemmel ellentétben a LED-es izzókat nagyon egyszerűen telepítheti ön is az otthonában, amennyiben többet szeretne róluk megtudni, olvassa el ezt a bejegyzésünket.

 

A LED-es lámpák már széles körben elérhetőek és egyre népszerűbbek, amihez számos tényező hozzájárul, köztük az energiatakarékosság is, ami jelentős költségmegtakarítást eredményez. Lehet kapni különféle LED-es lámpatesteket, melyek kiválóan illenek otthonába. Lehet kapni LED kerti lámpákat, ha szeretné feldíszíteni a kertjét. Léteznek LED izzók, LED fénycsövek és más típusú szerelvények, melyeket felszerelhet a ház különböző pontjaira. Ha partit vagy családi összejövetelt szeretne tartani, akkor választhat színváltós LED-es izzót, hogy különleges hangulatot teremthessen. A LED-es díszkivilágítások közül a LED szalagok a legnépszerűbbek. A LED-ek telepítéséhez nem feltétlenül szükséges szakmai segítség, Ön is könnyedén telepítheti őket otthonában.


A LED lámpák költséghatékonyak?

Igen a LED lámpák egyértelműen költséghatékony világítást biztosítanak. Lehet, hogy beszerzésük valamivel többe kerül a hagyományos izzókénál, de ez a kiadás rövid időn belül megtérül. Ez azért van, mert a LED lámpák 80-90%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos izzók, így Ön is látni fogja a jelentős megtakarítást villanyszámláján.

 

Milyen színű a LED?

 A LED-es lámpák különféle színekben kaphatóak például fehér, kék, zöld, sárga és piros színben.A fehér LED-es lámpáknak három típusa van. A meleg fehér fényű LED lámpa nagyon hasonlít a hagyományos izzó fényéhez. A természetes fehér LED fény egy sokkal fényesebb fehér fény, melyet gyakran használnak irodákban, műhelyekben és egyéb munkahelyi környezetben. A hideg fehér LED fény egy csipetnyit kékes árnyalatú, ezt gyakran használják gyárakban, ahol erős fényre van szükség.